PUHAFEDELES "FLEXI" FÜZETEK

avagy a kifinomult puhafedelű jegyzetfüzetek

 

Ez a rugalmas borítóval ellátott és nagyon légies Paperblanks Flexis nevű sorozatunk többféle célra is alkalmas a mindennapi életben. A füzetek tartós, varrott gerincei lehetővé teszik, hogy akár 360 fokban szétnyissuk őket, ha mondjuk útközben jegyzetelnénk, összehajtva ezzel az első és a hátsó borítót, de akár teljesen szétnyitva is rátehetjük egy sima felületre. 

 

A Flexis sorozat a legjobb választás lehet azoknak az íróknak és rajzművészeknek, akik sokat vannak úton. Ezek a füzetek rendkívül könnyűek, 3 féle méretben és vastagságban kaphatók. Mindenki megtalálhatja az életstílusához a legmegfelelőbb típust. Emellett nagy örömünkre szolgál, hogy most már a pontozott tervezők (Dot-Grid Planners) is kaphatók Flexis jegyzetfüzet kivitelben.

A "Jack Kerouac", a "De Siderbius Tractatus", a "Hunt-Lenox Földgömb", a "Free Your Mind", a "Retro Pop!" és a "Living with Yuko" kollekció részletes leírása az oldal legalján található

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

Yuko-val az élet

avagy a létezés körforgása

Ebben a sorozatunkban az újjászületés szelleme jelenik meg. A mintában a japán származású kortárs amerikai művész, Yuko Shimizu munkájának élénksége, egy kis bohém érzetet kölcsönöz a Paperblanks kollekcióknak.  Shimizu mielőtt a művészeteknek és az utazásoknak szentelte volna életét, eleinte reklám és marketing szakon tanult. Részben a Manhattan-i stúdiójában, részben pedig körbe utazva a világot előadásokat és workshopokat tartva, Shimizu idejét ma már teljesen a művészet tölti ki.

Shimizu munkájában ötvözi a japán örökséget a mai aktuális divatirányzatokkal. A borítónkon látható mintát a művésznő egy vázlattal indítja, melyet aztán lazán áthelyez egy akvarell papírra. Miután meghúzza a határozott vonalakat, beszkenneli a számítógépbe és felviszi a megfelelő színeket. Ezt a konkrét mintát, Shimizu maga választotta ki a 2016-ban megjelent Living with Yuko Shimizu (Yuko-val az élet) című poszter sorozatból.

Living with Yuko termékek...

Jack Kerouac,

avagy a beatkorszak legjobbja

Jack Kerouac (1922-1969) amerikai író, költő és művész. Annak az írói és baráti körnek volt a tagja, ami az általa kitalált "beatnemzedék" néven vált leginkább ismertté. Kerouac módszerére erősen hatott a jazz akkori berobbanása és az általa spontán prózának hívott saját stílusa egy új kezdetet jelentett az akkori írói közegben. Ma az Úton a beatkorszak meghatározó művének számít és a háború utáni nemzedék életérzésének, céltalanságának és kilátástalanságának kifejezője. Az 1957-ben kiadott önéletrajzi ihletésű alkotást Kerouac egy spirálkötésű naplóba jegyzetelte, melyet saját utazására vitt magával.

A digitális illusztrátor, Dominic (Nic) Ferrari 4 különleges mintát alkotott, melyet a regény szereplői ihlettek. Ezek egyike jelenik meg a borítóink elején. A zenére és a jazz-re koncentrálva jelenítjük meg Kerouac saját írását a hátoldalon. Ahogy egyre közeledik Kerouac születésének 100. évfordulója, megtiszteltetés számunkra, hogy felhasználhatjuk ezt a fantasztikus amerikai regényt kollekciónk tovább bővítésére.

"Jack Kerouac" termékek...

 

De Siderbius Tractatus,

avagy a New York-i Közkönyvtár kincsei

Ez az új csillagászati mintánk kiemeli a díszített könyvek gyártásának művészi megmunkálását. A De sideribus tractatus egy a nagy valószínűséggel C. Julius Hyginus, Augustus császár szabadosa (libertusa) és főkönyvtárosa által a Krisztus előtti 1. században megfogalmazott De astronomia című csillagászatról szóló értekezés kézirat másolata. Annak ellenére, hogy az eredeti példány már rég eltűnt, az írnokok és illusztrátorok évszázadokon át aprólékos munkával mentették át és reprodukálták a szöveget. 

Ezt a kézirat szöveget úgy hírlik, hogy Francesco Buzzacarini jegyezte fel. Az alkotás részletei és minősége teszi ezt a De astronomia másolatot kivételessé, mely munka Giovanni Vendramin és egy miniatűrfestő "Douce Master" nevéhez fűződik. Ma a kézirat a New York-i Közkönyvtár Spencer Gyűjteményének részét képezi.

"De Siderbius Tractatus" termékek...

A Hunt-Lenox Földgömb,

avagy a New York-i Közkönyvtár kincsei

Különleges jelentőségű a New York-i Közkönyvtárban őrzött, üreges, mindössze 112 milliméter átmérőjű, vörösrézből készült Lenox-glóbusz. Az ábrázolt földrajz alapján a történészek keletkezését nagyjából 1503-1510 közötti időszakra teszik. Nagyon hasonló földgömb található Lengyelországban, az úgynevezett Jagelló-glóbusz, mely a Jagelló Egyetem Múzeumának részét képezi. A Hunt-Lenox Földgömböt az teszi még nagyon különlegessé, hogy ez az egyik a két ismert történelmi térkép közül, amin szerepel a "HC SVNT DRACONES" (here be dragons) felirat, mely veszélyes vagy még fel nem fedezett területre hívja fel a figyelmet.

 

A Lenox-földgömbről 1850-ig nem sokat tudtak, akkor vette meg Richard Morris Hunt építész egy párizsi bolhapiacon. Az 1860-as években Henry Stevens, a New York-i ritka könyveket, festményeket és egyéb műalkotásokat gyűjtő James Lenox ügynöke látogatta meg Huntot, és észrevette, hogy gyermekei egy apró rézgömbbel játszanak a földön. Megkérdezte, kölcsönvehetné-e vizsgálatra. Miután kiderült, hogy a rézgömb az amerikai földrészeket ábrázoló legidősebb ismert földgömb, Hunt a Lenox-könyvtárnak adományozta azt, amely ma a New York-i Közkönyvtár részét képezi.   

"A Hunt-Lenox Földgömb" termékek...

 

Engedd szabadon a tudatod,

avagy Catrin Welz-Stein fantasztikus világa

Korszak: 2011

Terület: Németország

Minden emberi elmének van olyan titkos része, amely az álmoknak, fantáziának és a képzeletnek ad otthont. Ez az a hely ahol szabadon alkothat és ötletelhet a tudat. A német művésznő, Catrin Welz-Stein álomszerű, digitális világa megmutatja elménk eme rejtett részét.

 

Kétféle borító létezik sorozatunkban, melyek Welz-Stein 2010 és 2013 között készített ikonikus munkáinak reprodukciója. Ezeken az alkotásokon egyszerre érződik a klasszikus gyermek irodalom, a folklór és a szürrealizmus hatása. Catrin régi fotókat és illusztrációkat használ, van ahol elvesz a képekből részeket, máshol pedig hozzátesz új alkotóelemeket, így alakítva ki az elragadó új és izgalmas kollázsokat.

"Free Your Mind" termékek...

 

Retro Pop,

avagy Eric Comstock partira hív!

Korszak: kortárs

Terület: USA

Egyszerű formák kelnek életre Eric Comstock huncut pop-art alkotásain. Eric, aki egy illusztrátor, formatervező, gyerekkönyv író, majdnem egy évtizedet töltött a reklámiparban mielőtt teljes állásban az illusztráció mellett döntött. A retro iránti érzékenysége és az izgalmas inspirációk egy határozott és népszerű külsőt kölcsönöz az alkotásainak, melyek végül többek között a Hallmark és a Land of Nod, gyermek bútorokkal és dekorációval foglalkozó cégekhez vezették az útját. Comstock gyermekei rajzából meríti az ihletet műveihez, melyeket a végtelen fantázia jellemez. 

Ezek az elbűvölő alkotások, melyek elkápráztatnak felnőttet gyermeket egyaránt, az ötvenes évek motívumait élénk színekkel és merész formákkal ötvözik. A retro és a bulihangulat ihlette alkotásokat az ötvenes és hatvanas évek kedvenc slágerei után neveztünk el. Comstock ma a Texasi Austin-ban él és nemrég adták ki első gyerekkönyvét a Charlie Piechart and the Case of the Missing Pizza Slice (Charlie Piechart esete az elveszett pizzaszelettel).

"Retro Pop!" termékek...