Paperblanksről

Paperblanks - Rólunk

Mi a Paperblanks-nél olyan termékeket alkotunk, melyek a kreativitás inspirációi, támogatják az önkifejezést és amelyekkel különleges pillanatokat ünnepelhetünk. A napló sorozataink és az egyéb ötletes eszközeink beindítják a fantáziát azzal, hogy összeköttetés jön létre a művész, a kultúra és a felhasználó között. Az emberi kifejezőerő határtalansága is megjelenik a Paperblanks termékekben.

Paperblanks - A történetünk

A kreativitás inspirációi
Számtalan terméket, formátumot és belső kialakítást alkotunk, hogy ezzel is segítsük a vásárlóinkban ott lakozó kreativitás felszabadítását.
 
Az individualitás felszabadítása
Az egyedi stílus és a személyiség megmutatkozik abban, hogy ki milyen borítót választ és, hogy mivel tölti ki az oldalakat.
Különleges pillanatok ünneplése
Magas minőségű naplóink, melyeket féltve őrizhetünk egy életen át, megteremtik az elmélkedés gyönyörű pillanatait.
Az örökség megbecsülése
Minden minta története összeköti a személyes tapasztalást a tágabb művészi és kulturális hagyománnyal.
Földünk megóvása
A Hartley & Marks társadalmi Felelősségvállalás Programon keresztül hozzájárulhatunk különböző helyi és nemzetközi jótékonysági szervezet munkájához.

 

 

Mi hajt minket?

"Az igazii öröm számomra az, hogy gyönyörű könyveket alkothatunk az emberek számára, melyeket kreatívan használhatnak fel életükben." Viktor L. Marks Alapító és Ügyvezető igazgató

Mi ad ihletet a mintákhoz?

A "wow" faktor , az amikor megtapasztaljuk az elmén túli világot. Elrepíteni erre a helyre az embereket. Ez az amit mi sikernek hívunk. Supriti Bharma Alapító

<class="gmail_quote" style="margin: 0 0 0 .8ex; border-left: 1px #ccc solid; padding-left: 1ex;">
Így kezdödött...
"A Paperblanks utazás egy egyszerű vággyal indult: megalkotni a tökéletes mindennap használható naplót.
Az 1990-es évek elején, Vic Marks, író és könyvkiadó felkereste Supriti Bharma-t, aki egész életében képezte magát és játszott a spirituális önkifejezés és a művészetek új formáival, hogy együtt megalkossák a tökéletes jegyzetfüzetet. Az alkotói kémia azonnal működött köztük. Mindkettőjükben ott égett a vágy, hogy utazzanak, hogy megismerhessenek új kultúrákat és, hogy új dolgokat fedezzenek fel önmagukról. Így együtt végül 1992-ben megalkották az első Paperblanks terméket, azt a bizonyos különleges noteszt, melyet még előzőleg Vic álmodott meg.
Vic és Supriti kreatív energiái és kísérletezőkedvük arra sarkallta őket, hogy folytassák a munkát és további termékeket alkossanak. A Paperblanks márka azóta szervezetileg is töretlenül fejlődik. A kanadai Vancouver-i első irodánk után kiterjesztettük a céget. Megnyitottuk a az európai székhelyünket Írországban, Dublinban. Az egész világot beutaztuk, hogy kövessük a szenvedélyünket. Sok ember csatlakozott a Paperblanks családhoz a világ minden tájáról és az élet minden területéről. Ezek az emberek, mindenki a saját kis történetével,  kultúrájával, független hangjával, új ötleteket és új perspektívát adott cégünknek. 
Az mindvégig segített minket, amikor döntések előtt álltunk, hogy alapítóink érdeklődése és a felfedezés iránti vágya hosszú évek alatt sem lankadt. Minden új tapasztalást, velünk megosztott történetet és kulturális hagyományt beépítjük a mintáinkba és a termékekbe, melyek hűen tükrözik ars poeticánkat: mindig fejlődni, mindig nyitottnak lenni.
Tehát igazából, az, hogy mi naplókat gyártunk, az nem teljesen tükrözi azt, hogy mi kik is vagyunk valójában. A Paperblanks cég elkötelezett és szenvedélyes emberek különleges összetétele. És mi köt minket össze? Az elköteleződés, hogy magas minőségű termékeket hozzunk létre, ezzel okozva örömöt mindazoknak, akik megtapasztalják ezeket az alkotásokat. Nemcsak a naplóink tesznek minket különlegessé, hanem a szenvedély, a kitartás és az emberek, akik részt vesznek a  folyamatainkban, az elejétől a végéig."
Művészeti Vezető & Alelnök

1992- Bevezetjük Vancouverből, Kanadai szülővárosunkból az első Paperblanks sorozatunkat

1995- Bemutatjuk az Irodalmi Kéziratokat, mely egy korai előfutára a Díszített Kéziratok ( Embellished Manuscript) és az Antik Bőrkollekció Sorozatoknak (Old Leather Collections).

2002- Paperblanks Európában terjeszkedik tovább

2002- Mágneses zárborítás jelenik meg számos új terméknél.

2004- Megnyitjuk Dublinban az európai központunkat.

2005- A naplókon túl, előszór jelennek meg a naptárak és a regiszterek.

2010- Előszór mutatjuk be a fém kapcsokat a Leonardo Vázlatai Sorozaton.

2011- Bizonyos sorozatoknál megjelenik az oldalsó dísznyomtatás.

2017- A 25. születésnapunkat egy különleges évfordulós sorozattal ünnepeljük. (Anniversary Edition)

2018- Megjelennek a tolltartók és a pontozott noteszek.

2019- Megújítandó a Paperblanks külsőt, új logót mutatunk be.

Mik a terveink? Nagyon inspirál minket az a kreatív és expresszív mód, ahogy a művészek és a naplóíró közönségünk megosztják velünk különleges stílusukat és személyes igazságaikat. Ez az ami miatt továbbra is próbálunk újabb és újabb módon inspirálni és örömet szerezni termékeinkkel. Ebben az évben iratgyűjtési és egyéb tárolási megoldásokat fogunk bemutatni és tervezzük a belső kialakítások továbbfejlesztését is.X0 Ha bármi ötlete lenne új Paperblanks termék megalkotással kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!

 

 

Paperblanks - Az alkotás folyamata
Az inspiráció
Sorozataink összessége válogatott antik könyvborítók, hagyományos művészi eljárások és kortárs trendek gyűjteménye. Mi mindig azokat a múzeumokat  és privát gyűjteményeket kerestük, melyek antik könyvborítókra és kéziratokra specializálódtak. Ezek a művészeti formák a mai napig inspirálnak minket, de most már kortárs festőkkel, illusztrátorokkal és digitális művészekkel is együtt dolgozunk. Az is előfordult már, hogy fotósokat és bútortervezőket is alkalmaztunk munkáinkhoz.  
A forrás
Múzeumokat, piacokat, könyvtárakat látogatunk illetve online internetes művészeti közösségeket is felkeresünk és megpróbálunk engedélyeket szerezni munkájuk felhasználásához. Amikor találunk egy mintát, amivel dolgozni szeretnénk, elindul a művésszel vagy a szerzői jog tulajdonosával a kommunikáció. Nagyon fontosnak tartjuk a megfelelő jogi engedélyeket beszerezni munkáink elkezdéséhez, ezzel tisztelegve az eredeti alkotók, művészek előtt.
Kézzel készült prototípusok
Ha megvannak a jogok, akkor a Vancouverben dolgozó tehetséges grafikusaink belevetik magukat a digitális munkába. Ekkor egy kézzel készült mintát alkotunk meg, mely a gyártás során segít, hogy a végső termék majd ugyanilyen csodás legyen.
A teszt
Ezután a folyamat Kínában, a gyártóközpontunkban folytatódik. Ugyanazzal a családi vállalkozással dolgozunk már hosszú évek óta és rendületlenül bízunk bennük, hogy legyártják számunkra a végső kiváló minőségű termékeket. Újra és újra teszteljük ezeket a legyártott termékeket, ezzel biztosítva azt, hogy ezek a gyártósoron készült darabok megegyeznek a Vancouveri prototípus minőségével.
A gyártás
Amikor befejeztük a borító, a kötés, a zárak és a belső formátum megalkotását, akkor indulhat a gyártás! Ennek a szakasznak a legnehezebb része mindig a várakozás.
Piacra dobás
Ez az a szakasz, amikor a legelső "wow" pillanatunkat végre átadhatjuk Önöknek. Szakmai kiállításokon, hagyományos üzleteken, viszonteladókon és online shop-okon keresztül juttatjuk el a Paperblanks termékeket a vásárlókhoz. Ez egy igazi erőt adó és felemelő pillanat számunkra és alig várjuk, hogy az új termékeket már élvezhesse szeretet közönségünk!

 

A Paperblanks filozófia

A Paperblanks több mint húsz éve készít kiváló minőségű naptárakat, naplókat, melyek tervezésének középpontjában mindig a minőség, és a művészet állt. Szem előtt tartva az emberi kultúra gazdag művészet történetét, jelszó mindig az alkotás volt a Paperblanks-nél. Fontos számukra a felelősség vállalás a környezetünkért, ezért kizárólag fenntartható erdészeti gazdaságból származó sav mentes papírral dolgoznak. Folyamatosan támogatják azokat a szervezeteket, akik ugyanezt a hitvallást gyakorolják, és szintén elkötelezettek a környezetünk védelme ügyében. A termelési folyamat minden lépcsőjét szemmel tartják, a szigorú minőségi előírásoktól kezdve, az alkotó mesteremberek jó közérzetéig. Az innovatív tervezés, a gondos kézimunka és a lelkiismeretes gyártási gyakorlatok olyan Paperblanks termékek megalkotását eredményezik, melyre mindannyian büszkék lehetünk. Olyan funkcionális művészeti tárgyakat hoznak létre, melyeket élvezet és jó érzés használni, és birtokolni. Minden termék egyedi élményt nyújt, függetlenül attól, hogy gondolatokkal, ötletekkel, történetekkel, versekkel vagy emlékekkel töltik meg azokat.

 

Mitől különleges a Paperblanks?

Az összes papírlap speciális minőségi előírások alapján készül, hiszen csak így valósulhat meg az az egyedülálló élmény, amit akkor érezhetünk, ha egy Paperblanks termékbe írni kezdünk. Hatalmas erőfeszítéseket tesznek, hogy környezetünkkel összhangban tegyék ezt, de kiemelt figyelmet fordítanak például arra is, hogy évről évre minimalizálják a papírlapok átlátszóságát. Kiemelkedő gondossággal állítanak össze minden terméket, ezzel valóban prémium érzetet, és tényleges minőséget biztosítva. Minden kézzel készített terméküknél figyelnek a kézműveseikre, akiknek a munka körülményeik teljesítenek minden nemzetközi szabványt. A Paperblanks-nek ezen felül a legfontosabbnak azt tartja, hogy az összes munka társuk jól érezze magát.

A Paperblanks termékek sikere ezért is töretlen a piacot folyamatosan hígító, silány és másolt, gyenge minőségű termékekkel elárasztók mellett, hiszen náluk valóban minden termék egy művészeti alkotás. A Paperblanks hisze az írott szó erejében, és abban, hogy minden leírt szó egy lánc, ami egy olyan közösséget tart össze, ami valójában a civilizált társadalom alapja. Ezért is büszkék rá, hogy ennek a láncnak a része lehet.

 

A Paperblanks "sztori", avagy mi van a képek mögött

Legyen az butikkönyv, napló vagy naptár, minden Paperblanks alkotás mögött ott van a történelem egy-egy darabja.

Időről időre igyekszünk az oldalunkat látogatók számára megmutatni, mi is rejlik az egyes képek mögött és megismertetni olvasóinkkal egy-egy érdekes történetet...

Ugrás az oldalra... 

5 ok, amiért a Paperblanks-et érdemes választani

1. Bármely élet-szakaszban, bármilyen történetet is jegyzünk bele, kiváló minőségének köszönhetően a Paperblanks termékeket a jövő generációja is újra meg újra olvashatja.

2. Az írás egyfajta terápia, hozzásegíthet a felszabaduláshoz ebben a hiperaktív világban. A páratlan Paperblanks kiegészítőkkel (pl. oldaljelzők, mágneses lezárók) könnyen kiegészíthető a saját stílusunk, miközben legbensőbb gondolatainkat, álmainkat, személyiségünket vagy művészetünket jegyezzük ép fel.

3. A Paperblanks egyedi textúráinak és a dombornyomásnak köszönhetően tapintható élményt is kapunk, mely kiemelkedik a televízió és a más digitális eszközök dimenzió nélküli világából.

4. A napló-írás az egyik legősibb művészeti forma. A Paperblanks termékek minden ízlést kielégítenek, mivel szinte minden művészeti korszakot megidézik, így könnyű megtalálni a személyiségünkhöz legközelebb állót.

5. A Paperblanks termékek idővel hűséges baráttá is válhatnak, főleg ha megtaláltuk a tökéletes méretű, számunkra legpraktikusabb formátumot. Igazi társunk lehet, hiszen a naptár, vagy napló mindig meghallgat és a mi oldalunkon áll.

 

Miben különbözik a Paperblanks a konkurens termékektől?

Mert különböző és egyedi, akárcsak az emberek, akik már élvezhetik e termék kínálta élményt. A napló az ember egyik legszemélyesebb tárgya. A Paperblanks különleges keveréke a művészi kifejezésnek és az identitásnak, ezzel hozzásegítve minket a számunkra legkedvesebb butikkönyv kiválasztásához. Gondolatok, emlékek, versek méltó őrzői ezek a könyvek. A Paperblanks elegáns naptárai egyszerűen segítenek eligazodni az év minden szakában, évszakról - évszakra egyaránt. Tanároknak és diákok, rendszerezni vágyó személyek számára igényes és szép módja a teendőik rendszerezésére. A különleges papír kiképzésnek köszönhetően számtalan olyan előnyt élvezhetünk, amire nem is gondoltunk. Ezek a lapokon nem csak gyönyörűbb amit leírunk, de nem is ereszti át a tintát, viszont cserébe könnyű, és nem utolsó sorban tartós. Számtalan kombinációban kaphatóak a Paperblanks termékek, a temérdek művészi borító, a megannyi kinézet és formátum biztosítja azt, hogy mindenki megtalálja az egyéniségéhez legjobban illő, és praktikus társát. Amellett, hogy gondolatok, ötletek, történetek, versek írására használjuk, ez a termék "tökéletes házassága" a képzeletnek és a művészetnek, amely egy egyedülálló írásmű elkészítésére inspirál minket. Ennek bizonyítékaként elég csak ellátogatni a honlapunkra, és körbenézni a hatalmas kínálatban.

A KeS Papír a Paperblanks kizárólagos magyarországi forgalmazója.

Paperblanks naptárak

 Tovább a webáruházba a vásárláshoz...

 

A Paperblanks naptárakról

Minden naptár kézzel fűzött, a kiváló minőség garanciájaként - két oldaljelölő szalag - fenntartható erdőgazdálkodásból származó savmentes papír - bővíthető belső zseb - európai gyártású ragasztó anyag, 100%-ban újrahasznosított készletből - vastagabb lapok, hogy a tinta a túloldalon kevésbé látszódjon - extra sima író felület, melyen kiválóan mutat a tinta

 

Négy egyedi elrendezés is elérhető

- vertikális elrendezés (midi, maxi, ultra és grande forumátumoknál)

 

"Ultra" , "Grande" változat

"Midi" , "Maxi" változatok

- horizontális elrendezés (mini, midi, slim, maxi és ultra formátumoknál)

 

"Mini" , "Midi" , "Slim" , "Maxi" és "Ultra" változatok

- verso - „egy hét egy lap" elrendezés (mini,midi,slim és ultra formátumoknál)

 

"Mini", "Midi", "Slim" és "Ultra" változatok

- day-at-a-time - „egy nap egy lap" elrendezés (midi, mini és ultra formátumoknál)

 

"Midi", "Ultra" változatok

 

"Mini" változat

Minden naptár hasznos kiegészítő anyagokat is tartalmaz - havi és éves tervezők - nemzetközi ünnepek összesítése - nemzetközi hívószámok - ruha méret, mértékegység és hőmérséklet váltó számok - időzónák a világban - utazástervező oldal - fontos dátumok / születésnapok oldal - extra oldalak a feljegyzéseknek - kényelmes, eltávolítható címjegyzék betét

 

- éves tervező

- havi tervező

- fontos dátumok és utazástervező

- váltást segítő oldal

 

12 hónapos változat

 Az örök klasszikus változat, mely januártól decemberig tart. A számtalan művészi borító változat, a többféle méret, és a különböző elrendezéseknek köszönhetően bárki megtalálhatja az egyéniségéhez legközelebb álló változatot.

 

18 hónapos hónapos változat

Naptárat váltani januárban nem mindenkinek szerencsés. Nekik ajánljuk a 18 hónapos  formátumot, ami adott év júliusától a rákövetkező év decemberéig tart. Ezek a naptárak tökéletesek pl. diákoknak, tanároknak, vagy bárkinek akinek a tervezést megkönnyíti.

Tanári tervező

5 éves változat

A Paperblanks ezen különleges naptárai tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy életünk minden évtizedét egy könyvben dokumentálhassunk. Kiváló eszköz az életünk meghatározó pillanatai, az álmaink, mérföldköveink, gondolataink vagy akár fotóink megőrzésére.

 

Paperblanks naptár-méretek összehasonlító táblázata

Paper-Oh füzetek, noteszek

 

Paper-Oh: "minimalista funkcionalizmus"

A Paper-Oh-nál hiszünk abban, hogy a papír mindig a mindennapi élet egyik alapvető része, ezért folyamatosan arra törekszünk, hogy a meglévőnél jobb terméket készítsünk. Minden termékünk a könyvkötés iránti szenvedélyünk gyümölcse, utunk pedig a tökéletes noteszek felé vezet. A Paper-Oh-nál folyamatosan azon dolgozunk, hogy munkáink ne csak funkcionálisak legyenek, de esztétikailag is kellemes megjelenéssel bírjanak.
 
 
Kreatív csapatunk (több mint 80 éves formatervezési, kiadói, könyvkötészeti tapasztalattal) közel öt éve tökéletesíti az első Paper-Oh kollekciót. Ez azért van, mert tervezőink pedig pont eléggé őrültek és szenvedélyesek ahhoz, hogy megvalósíthassák azt, hogy minden termékünk egyénre szabható legyen, egy hű társ egy életút során.
 
Tervezőink ötvözik a technikát a képzelettel, szem előtt tartva a mondást, miszerint a kevesebb több. Így hívhatjuk a Paper-Oh termékeket minimalistának is, még is maximálisan funkcionálisak.
 
 
 
A Paper-Oh hét különböző, modernt designt vonultat fel, a füzetek, noteszek kedvezőbb árkategóriájában. Célcsoportunk a fiatalabb korosztály, akiknek az egyéniségéhez közel áll a Paper-Oh által képviselt minimalista stílus. A Paper-Oh noteszek 100%-ban újrahasznosított, savmentes papírból készülnek.