Fiammetta

Fiammetta

Gyújtsa lángra kreativitását a tüzes Fiammettával. Ez az érzéki barokk ihletésű borító az olasz irodalom remekművének, Giovanni Boccaccio Decameronjának 1725-ös kötéséből származik.

Giovanni Boccaccio (1313-1375) olasz író és költő volt, aki segített lerakni a Reneszánsz humanizmus alapjait. Meghatározó munkája, a Dekameron, mely novellák gyűjteménye és mindegyik részt a tíz főszereplő egyike meséli el, akik 1348-ban Firenze mellett egy félreeső villában találtak menedéket a Pestisjárvány elől. Olvashatunk benne meséket szellemes és ügyes kis viccelődésekről, kéjes romantikus összefonódásokról és tragikus, valós következményekről. A humortól a tragédiáig terjedő élénk elbeszélő szerkezetével, a Dekameron a mai napig az emberiesség és az erkölcsi értékek közvetítője marad.

A Dekameron 18. századi kötése, ma a franciaországi Chantilly-ben található Condé Múzeumban láthatjuk. A mű egyik főszereplője után elnevezett Fiammetta mintánk, a gazdag piros háttérből előtörő arany virágokkal és arabeszkekkel, biztosan beindítja mindenki képzeletét és a szenvedélyek áramlását.



Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: