Brocaded Paper

(A brokát papír)

avagy a pazar arannyal díszített munka

Ebben a sorozatunkban a dekoratív papírmunkát szeretnénk reflektorfénybe állítani. Ez a "bajor vadvirágok" (Bavarian Wild Flower) nevű minta különösen ragyogó példája a papíripari mesterek különleges és sokrétű technikájának.

Évszázadok óta a bőr és a textil volt a meghatározó dekorációs anyag az élet minden területén, de a 17. század vége felé egyszer csak a papír is a figyelem középpontjába került. Ekkor a bajorországi művészek elsőként alkalmazták a papíron az alkotások befejező műveleteit. Annak ellenére, hogy főleg a bajorországi német városokban gyártották a dekorációs papírokat, a holland kereskedők uralták az európai piacot. Ez a naplóborító egy másolata a holland aranyozott papírként ismert (Dutch gilt) dekorációnak. Ennek a papírtípusnak az egyik legfőbb jellegzetessége a színes pacák, melyek háttérként szolgálnak a dombornyomott és aranyozott technikával készített finom mintáknak.

Azok a gyűjtők, akik megengedhették maguknak ezt a drága hobbit, nagyra értékelték ezeket a dekorációs papírokat. Ezeknek a gyűjtőknek a segítségével, sok ilyen el nem használt papírt sikerült átmenteni a modern kornak, köztük a borítókon található csillogó, vibráló másolatot is.

Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft