Brocaded Paper

(A brokát papír)

avagy a pazar arannyal díszített munka

Ebben a sorozatunkban a dekoratív papírmunkát szeretnénk reflektorfénybe állítani. Ez a "bajor vadvirágok" (Bavarian Wild Flower) nevű minta különösen ragyogó példája a papíripari mesterek különleges és sokrétű technikájának.

Évszázadok óta a bőr és a textil volt a meghatározó dekorációs anyag az élet minden területén, de a 17. század vége felé egyszer csak a papír is a figyelem középpontjába került. Ekkor a bajorországi művészek elsőként alkalmazták a papíron az alkotások befejező műveleteit. Annak ellenére, hogy főleg a bajorországi német városokban gyártották a dekorációs papírokat, a holland kereskedők uralták az európai piacot. Ez a naplóborító egy másolata a holland aranyozott papírként ismert (Dutch gilt) dekorációnak. Ennek a papírtípusnak az egyik legfőbb jellegzetessége a színes pacák, melyek háttérként szolgálnak a dombornyomott és aranyozott technikával készített finom mintáknak.

Azok a gyűjtők, akik megengedhették maguknak ezt a drága hobbit, nagyra értékelték ezeket a dekorációs papírokat. Ezeknek a gyűjtőknek a segítségével, sok ilyen el nem használt papírt sikerült átmenteni a modern kornak, köztük a borítókon található csillogó, vibráló másolatot is.

Nézet:
Sorrend:
Raktáron (kisker.)
Összes termék
_DÍSZCSOMAGOLÁS_
Nézet:
Sorrend: