Wildflower Song

Vadvirág dal
William Blake (1757-1827) The Poems (Versek) című művének 1893-as kötése ihlette a borítónkon látható gazdag kék háttérrel ábrázolt finom arany vadvirágokat. Az eredeti kötet, melyet Nagy-Britanniában a Zaehnsdorf kötőgyár készített, rózsaszín virágos selyem előzéklappal készült (előzéklap: nyomdában könyvkötéshez használt színes, mintás papírlap). Ennek a kötésnek a csodálatos botanikai szépsége tükrözi a természet iránti tiszteletet, mely annyi romantikus költőt ihletett meg.
William Blake angol költő, festő és látnok volt. Bár életében munkásságát nagy részt nem ismerték el, ma mégis a 18. és 19. század egyik legnagyobb művészi és irodalmi zsenijeként tartják számon. Blake sokszínű  és szimbólikusan gazdag gyűjteményt alkotott, melyekben rejtett filozófiai és misztikus mondanivaló lapult meg. Blake erős képzelőerővel bírt és gyakran használta költészetében a virágokat metaforaként.
Ez a Wildflower Song minta Blake rendkívüli fantáziáját, valamint a természet iránti tiszteletének a dallamát visszhangozza és garantáltan megénekelteti majd lelkedet.
Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: