Tree of Life

Az élet fája

Ezt a finom lombmintát eredetileg a Passion Series 17. századi kötésének díszítésére tervezték. Az eredeti alkotást 1521-ben az északi reneszánsz festő, Lucas van Leyden, korának egyik legnagyobb vésnöke készítette.

 

Ez a kiadás nem Van Leyden 1521-es verzióját tartalmazza, hanem Jan Harmensz által készített másolatát. Muller, egy olyan művész, aki leginkább az elődök munkáinak ügyes újraértelmezésével vált ismertté. Annyira pontosan lemásolták metszeteit, hogy még Van Leyden eredeti dátuma és monogramja is megjelenik Muller fametszet képein. Annak ellenére, hogy semmi nem utal arra, hogy Muller úgy próbálta volna átadni munkáját, mint a korábbi mesterét, a karcolt nyomok ebben a kiadásban azt sugallják, hogy a korábbi tulajdonosok megpróbálták azt a látszatot kelteni, mintha egy eredeti Van Leyden tulajdonosai lennének. Csak egy kis karcolt Muller névnek köszönhetjük, hogy tudjuk, ez egy reprodukció.

 

A borítón látható kusza ágakhoz hasonló Életfa kötés,  és annak bonyolult története kiemelkedik a British Library antik könyvgyűjteményéből.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: