Sangorski & Sutcliffe

Sangorski & Sutcliffe

avagy a történet mögötti minta

 

Ez a pompás dizájn a világhírű angol könyvkötő műhelytől, a Sangorski  & Sutcliffe-től származik, amely leginkább Omar Khayyam, Rubaiyat című művének drágaköves borítójáról ismert.

 

Az 1901-ben Londonban alapított Sangorski & Sutcliffe gyorsan a 20. század egyik legfontosabb könyvkötő műhelyévé nőtte ki magát. Ékköves kötéseik tették őket oly népszerűvé. Ilyen az itt látható reprodukált sorozat is, mely eredetileg 1922-ben készült, hogy helyet adjon Rudyard Kipling alkotásának, az 1897-es "Recessziós" versnek, melyet Viktória királynő gyémánt jubileumára írt. Az eredeti kötés valódi türkiz, akvamarin és rubin drágaköveket tartalmazott, Alberto Sangorski középkori stílusú színeivel és George Sutcliffe arany díszítéseivel.

 

Az 1980-as évek végén a Sangorski & Sutcliffe-et felvásárolta az Asprey dizájn cég, akik összefogtak a Zaehnsdorf könyvkötő műhellyel és átnevezték a vállalatot "SSZ Limited"-dé. De végül 1998-ban a családi nevet visszaállították, amikor a Shepherds Bookbinders könyvkötészet megvásárolta a céget. Megtiszteltetés számunkra egy ilyen luxus ékköves könyvborítóval dolgozni és megosztani a Sangorski & Sutcliffe hagyatékot a 21. század írószer- és könyvszerelmeseivel.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: