Duomo di Milano

Duomo di Milano Sorozat - A milánói dóm

A milánói dóm a bonyolult lebegő támpilléreivel és díszes vallási szobraival az olasz gótikus építészet csúcsát képviseli.
Az itt újraalkotott rajz annak a sorozatnak a része, melyet Paolo Cesa Bianchi (1845- 1920) építész javasolt a milánói dóm belső boltozatainak díszítésére. A 19. században sok építész volt, mindegyiknek megvolt a maga egyedi elképzelése, akik ehhez hasonló tervjavaslatokat nyújtottak be. Bianchi beadványa, melyet 1881-ben készített, az arabeszk díszítés felhasználásával foglalkozik, melyek egy faragott fadombormű érzetét keltik arany háttér felett.
Ezeknek az építészeknek a Veneranda Fabbrica del Duomo archívumában gondosan megőrzött tervjavaslatai lehetővé teszik számunkra, hogy felfedezzünk egy példátlan Katedrálist, melyet a múlt építészei képzeltek el, majd különböző okok miatt sosem tudott megépülni.
Megtiszteltetés számunkra, hogy a Veneranda Fabbrica del Duomo di Milano-val együttműködve új szemek elé tárjuk a magasztos építészeti látásmód példáját.
(Veneranda Fabbrica del Duomo: Egy 600 éves szervezet amely a milánói dóm építésének felügyeletére jött létre. A szervezett továbbra is aktív és részt vesz a katedrális karbantartásában, megőrzésében és helyreállításában.)
Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: