Cockerell Marbled Paper

Cockerell márványpapír

 

Több, mint egy évszázadon át a Cockerell családnév a legmagasabb színvonalú könyvgyártást jelentette. Bár már nem működik, a "Cockerell és fia könyvkötészet", egyedi papírmárványozási stilusa miatt, melyet a néhai Sydney (Sandy) M. Cockerell fejlesztett ki, továbbra is ünnepelt cég maradt.

 

Sandy Cockerell, akit az "utóbbi idők Leonardoja"-ként írtak le, nemcsak művészi tehetséggel, hanem tudós elmével és mérnöki képességekkel is rendelkezett. Átvette a kézzel készített márványpapírok gondos hagyományait és megtalálta a módját a meglepően összetett minták nagysebességű és nagymennyiségű elkészítésének. A meglévő berendezések fejlesztésével és saját szerkezetek, eszközök létrehozásával, Cockerell újfajta tömeggyártási technikákat alkalmazott.

 

A papírművészethez való hozzájárulásáért Sandy Cockerell tiszteletbeli lovagi- és díszdoktori címet kapott Cambridge-ben. Amikor az 1990-es évek elején elindítottuk a Paperblanks naplókat, az első borítóinkat az ő terveiből válogattuk. Megtiszteltetés számunkra, hogy ezeket az ikonikus márványpapírokat, ezzel a fekete, fehér és piros Rubedo mintával visszaemelhetjük kollekciónkba.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: