Asterales

Asterales
(Őszirózsafélék vagy fészkesvirágzatúak rendje)
Kapcsolódjon a múlt díszes holland világával, ezzel az impozáns arany-fekete geometrikus mintával.
Friedrich W.J.C. Kolb által 1835-ben Amszterdamban készített drága kecskebőr könyvkötés reprodukálása, vagyis az Asterales sorozatunk, a művészet és a tudomány harmóniáját ünnepli. A kötést eredetileg úgy tervezte, hogy az tartalmazza a neves holland botanikus, Willem Hendrik de Vriese (1806-1862) latin nyelvű szónoklatát a növények élettanáról. De Vriese a holland Királyi Tudományos, Irodalmi és Művészeti intézet tagja volt és tanulmányai során számos növényfajt az Asterales rendbe sorolt be 
 
A tudomány és a művészet már régóta megtalálja a közös nevezőt a holland történelemben, és mivel a holland művészek úttörő szerepet töltenek be a csendélet ábrázolásában, így nem csoda, hogy ez a jelentős kötés a Holland Nemzeti Könyvtár (KB: Koninklijke Bibliotheek) részét képezi. Az 1798-ban alapított könyvtár célja az írott szó ünneplése, valamint a holland kreativitás és innováció megosztása az egész világgal.
Megtiszteltetés számunkra, hogy a Holland Nemzeti Könyvtár partnerünk lehet abban, hogy ezt a gyönyörű kötést a Paperblanks gyűjteménybe emeljük.
Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: